Fałszywe gołąbki Eli

Fałszywe gołąbki Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    300 g
  • ryż

    1 szklanka
  • smalec

    1 łyżka
  • czosnek świeży przciśnięty przez praskę

    4 ząbki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • kapusta biała

    2 drobno poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z grubym dnem wlać 2 szklanki wody i zagotować.Do wrzącej wody dodać smalec,sól do smaku,wsypać ryż i gotować na najmnieszym ogniu 20 minut.Poszatkowaną kapustę oprószyć solą,wymieszać,odczekać kilka minut aż kapusta zmięknie i odcisnąć z soku.Do ostudzonego ryżu dodać mięso mielone,odciśniętą kapustę,jajka,bułkę tartą,cebulę,czosnek,przyprawy i dokładnie wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć tak,jak kotlety mielone z obu stron na złoty kolor.Smacznego!

Ja podałam fałszywe czerwone gołąbki z sosem pomidorowym(przepis w mojej galerii).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

LuKaSz4761

17.10.2011 08:06
Super przepis na pewno spróbuje,pozdrawiam

anoosia

06.07.2011 00:13
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat