Przepis i sposób przygotowania na: Sushi Uramaki z serkiem łososiem i awokado
Kroki postępowania
Po rozłożeniu ryżu przekładamy nori na drugą stronę (ryżem na dół)
Smacznego!
ryż do sushi | |
ryż do sushi | 2 szklanki |
woda | 2 szklanki |
Zalewa: | |
ocet ryżowy | 50 ml |
cukier | 2 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
Nadzienie: | |
awokado | 1 szt |
serek ostrowia śmietankowy | 1 opakowanie |
łosoś | 150 gram |
sezam czarny | 1 łyżka |
nori | 6 szt |
wasabi | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: