Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z zielonej fasolki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 0,5 kg
cebulka 1 mała
śmietana 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z zielonej fasolki

Fasolkę przebrać, umyć, odciąć końce, wrzucić do wrzątku, gotować ok 10-15 minut. Fasolka ma być al dente. Wyłożyć na sitko, przelać lodowatą wodą, odstawić do osuszenia. Cebulkę obrać, drobniutko pokroić w kostkę. Fasolkę wyłożyć na półmisek, dodać pokrojoną cebulkę, doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać śmietanę i wymieszać delikatnie. Odstawić na pół godziny do przegryzienia się smaków. Podawać do drugiego dania, no kotleta z piersi kurczaka czy schabowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.01.2014 22:34
Ciekawy pomysł
adelajda 27.07.2013 13:08
fajna sałatka
jozefinach 18.06.2013 16:02
Nigdy nie robiłam takiej sałatki, ale bardzo podoba mi się ten pomysł.
AURELKA 13.06.2013 20:42
takiej nie jadłam
Alex_M 21.05.2013 13:56
udalo mi sie kupic w Niemczech :D
caralajna 21.05.2013 07:30
już jest fasolka? super :)
kokoszka
kokoszka 20.05.2013 21:50
uwielbiam fasolkę
kamyk 20.05.2013 21:43
nigdy takiej nie jadłem , ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak