BANANOWIEC

BANANOWIEC

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szklanka
  • budyń biały bez cukru

    1 opakowania
  • cukier

    0,5 szklanka
  • masło (ew. margaryna)

    200 g
  • galaretka owocowa

    1 opakowanie
  • Biszkopt

    1 biały
  • Biszkopt

    1 brązowy z 4 jaj
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Przygotować galaretkę z 2/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Najlepiej, żeby galaretka była czerwona, ale może być dowolna.
2. Ugotować budyń z cukrem na przygotowanym mleku.
Wystudzić, utrzeć z cukrem.
3.Białe ciasto przekroić na dwa placki. Jeden z nich posmarować cienko połową przygotowanej masy.
4.W cieście brązowym wyciąć symetrycznie otwory kieliszkiem.
5.Banana obrać, pokroić na plastry grubości ok 1 cm.
6.Na posmarowany, biały placek położyć brązowy.
7.Do każdej z dziur w brązowym cieście dodawać kolejno: łyżeczkę tężejącej galaretki, plaster banana, znów galaretkę.
8.Posmarować resztą masy bydyniowej, przykryć drugim białym plackiem.
9.Polać polewą czekoladową.
10.Ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem i przechowywać w lodówce.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jola1512

02.04.2011 23:19
super

Ania781

24.07.2010 16:23
PRZEPRASZAM, PRZEZ POMYŁKĘ NAPISAŁAM, ŻE PRZESTUDZONY BUDYŃ NALEŻY UTRZEĆ Z CUKREM. OCZYWIŚCIE MIAŁO BYĆ---OSTUDZONY BUDYŃ UTRZEĆ Z TŁUSZCZEM---

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat