Grzybiaczki

Grzybiaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • olej

    0,5 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • jajka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieczarki

    1 kg
  • cebula biała

    3 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • woda letnia

    0,5 litra
  • drożdże

    7-8 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru, wody oraz odrobiny soli i mąki robimy rozczyn. Odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie. Gdy wyrośnie dodajemy do mąki, jajka, oleju i zagniatamy ciasto. Z ciasta robimy niewielkie placuszki i odkładamy by podwoiły swoją objętość. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki w plasterki. Smażymy na tłuszczu i doprawiamy do smaku. W naszych placuszkach robimy wgłębienie w środku i wkładamy farsz. Układamy na formie lekko nasmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 20-30 min w temp. 180\'C. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

04.03.2014 07:44
chętnie spróbuję

caralajna

30.09.2012 07:04
super, i nazwa też fajna

RenataZ-et

12.07.2012 20:42
fajne :)

owocówka

04.10.2011 16:14
mniam

Agnik

13.09.2011 17:14
mniam

pioge7

04.02.2011 09:45
Heheh pewnie dobre, muszę wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat