Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa wyspa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 400 ml
biszkopty okrągłe 3-4 sztuki
banan 1 sztuka
cynamon szczypta
jabłko 2 krążki
budyń bananowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa wyspa

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając troszkę mniej mleka ja dodałam 400 ml a w przepisie było 0,5 litra. Ugotowany budyń przełożyć do salaterki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wyłożyć na talerzyk spodem do góry. Biszkopty rozkruszyć jednego zostawić. Wspólnie z dzieckiem osypać pokruszonymi biszkoptami budyń. Banana obrać podzielić na trzy kawałki za pomocą wykałaczki zrobić cynamonem oczka i uśmiechy. Jednemu bananowi robimy kapelusz z biszkoptu a dwóm pozostałym kapelusze robimy w krążków jabłka. Bananowe ludki układamy na budyniowej wyspie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 24.04.2014 17:47
na pewno pyszne
Klausia 15.04.2014 20:47
hehe, ale fajne :)
Ela15 05.04.2014 14:25
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak