Powidło sliwkowe z cynamonem

Powidło sliwkowe z cynamonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    2 kg.
  • cynamon Prymat

    1 łyzka
  • cukier

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki obrać z pestek, wrzucić do rondla z grubym dnem i smażyć co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką. Pod koniec wsypać cynamon i cukier.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

29.03.2011 12:56
z cynamonem nie robiłam, ale spróbuję

Kryska73

27.01.2011 17:01
idealne do nalesników

Kryska73

27.01.2011 17:01
idealne do nalesników

Łucja1

21.11.2010 17:51
wspaniałe!

eli82

02.10.2010 17:19
dobre !

mamusia1

24.08.2010 16:19
polecam do placków miodowych!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat