Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne tagliatelle
2.Krewetki smażymy na rozgrzanej patelni z ½ kostki masła.
3.Szparagi gotujemy w osolonej wodzie – wrzucamy szparagi do gotującej się wody i pozostawiamy na małym ogniu około 6 minut (aż zmiękną, ale nadal mają pozostać jędrne).
4.Pomidora kroimy w mniejsze kawałki.
5.Przygotowujemy sos holenderski.
Nasz sposób przygotowania sosu: 4 żółtka mieszamy z sokiem z ½ cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Trzepiemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie powoli dodajemy rozpuszczone masło z ½ kostki masła.
Na talerzu kładziemy ugotowany makaron, następnie pomidorki, szparagi i krewetki. Całość polewamy sosem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!