Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cannelloni nadziewane mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso np karczek
700 g
pomidory w puszce
1 opak
ser żółty
10 plasterków
cebula
1 szt
czosnek
do smaku
sól, pieprz
do smaku
śmietana
kilka łyżek
cannelloni
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni nadziewane mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym

Mięso podsmażyć i przyprawić do smaku. Dodać przetarte pomidory z puszki (zostawić sobie pół szklanki, ten sos posłuży do zalania makaronu w naczyniu). Całość dusić kilka minut, do zredukowania się sosu. Ostudzić na tyle, by nadal było ciepłe.

Surowe (nie gotowane) rurki nadziać mięsem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (spód i boki wysmarować wcześniej śmietaną). Całość zalać pozostałym przecierem z pomidorów.

Całość przykryć/posypać serem i zapiekać ok. 40 min. w temp. 180 st. C (z termoobiegiem) pod przykryciem! Kolejne 10 min. zapiekać bez przykrycia, aż do uzyskania zrumienionego koloru sera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mdzs 02.02.2015 11:31
Pycha :) wypróbowałam przepis i polecam :)
Janina 04.05.2013 10:05
Pyszności ;)
Rafał3 04.05.2013 00:15
ale bym zjadła mniam
Boska_Agatka 04.05.2013 00:12
wygląda wyśmienicie
iwi 03.05.2013 22:41
Przepyszne danie nic tylko zajadać.
Olga_SK 03.05.2013 22:22
uwielbiam cannelloni z każdym nadzieniem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak