Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • woda

    1-2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • borówki

    0,5-1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąka, gorąca woda, sól zarobić ciasto. Rozwałkować ciasto wycinać pierogi i nadziewać borówkami. Gotowe pierogi wrzucać na gotującą osoloną wodę. Od wypłynięcia na powierzchnie gotować ok 3 minut. Podawać z cukrem i masłem. Niektórzy lubią ze śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

01.06.2013 15:16
Uwielbiam pierogi

Beata23

08.05.2013 18:22
bardzo dobre

Dorian

27.12.2012 22:05
pycha

Grazyna0211

17.11.2012 21:25
bardzo lubię

caralajna

28.09.2012 13:10
pyszności

Anna152

13.09.2012 08:54
super

IKrakowianka

22.07.2012 18:50
uwielbiam takie pierogi

Rybciia

20.07.2012 14:21
to coś dla mnie :-)

Norgiusz

06.06.2012 21:27
extra

teresa18

26.04.2012 08:56
przyznam sie ze z borówkami nie jadlam, a je lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat