Fasolka szparagowa zapiekana po hiszpańsku

Fasolka szparagowa zapiekana po hiszpańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1 kg
  • żółty ser

    100 gramów
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    2 łyżki
  • mąka razowa

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    1,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • chleb

    1 pokruszony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją przecierem pomidorowym ze zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem, gotować, aż zgęstnieje. Fasolkę wymieszać ze startym żółtym serem, drobno posiekaną cebulą i papryką pokrojoną w kostkę, przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem pomidorowym posypać pokruszonym chlebem i piec około 40min w 180stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

02.07.2011 00:30
niezłe

Małgorzata106

27.05.2011 21:25
pycha

mehia

24.07.2010 13:50
uwielbiam fasolkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat