Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w papierowych sakiewkach Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży szpinak 800 g
cebula 1/2 szt
ząbki czosnku 2 szt
oliwa 50 ml
jajko 4 szt
parmezan 20 g
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w papierowych sakiewkach Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Cebulę posiekać w drobną kostkę, czosnek oraz peperoni pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie z oliwek, następnie dodać do całości szpinak i smażyć wszystko razem ok. 2-3 minuty. Przygotować 4 arkusze papieru do gotowania. Na środku każdego arkusza położyć szpinak, ugnieść w nim niewielki dołek, w który wbijamy jajko. Z papieru uformować sakiewki. Wstawić je do gotującej się wody i gotować ok. 5-6 minut w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję jajka. Przed podaniem szpinak udekorować startym parmezanem i ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lubie 01.01.2014 22:28
Ciekawy pomysł
Bernadeta1 29.07.2013 15:24
wygląda rewelacyjnie
miki47 29.04.2013 13:11
smakowicie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak