Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 główki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kukurydza 3 łyżki
ocet 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

1. Wypatroszonego pstrąga kroimy na części o szerokości około 2-3 cm.
2. Nastawiamy wywar z warzywami, i gotujemy do momentu, aż ryba będzie miękka. Należy pamiętać o zbieraniu szumowin.
3. Ugotowaną rybę filetujemy i układamy w półmisku.
4. Marchewkę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do półmiska razem z kukurydzą.
5. Przygotowujemy galaretę: litr ciepłego wywaru przepuszczamy przez sitko, doprawiamy i dodajemy ocet. Następnie dodajemy rozpuszczoną wcześniej żelatynę.
6. Całość zalewamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.12.2013 21:56
rewelacja;)
Magda24 28.04.2013 21:51
dobra rybka
SmacznaPyza 28.04.2013 13:14
pstrąg ma bardzo delikatne mięso - ugotowanie go zajmuje zaledwie kilka minut - marchewka pozostanie twarda....
iwi 28.04.2013 12:51
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak