Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa tarta pod bezowa pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier kryształ 10 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 19 dkg
margaryna 15 dkg
jabłka 5-6 sztuk
kasza manna

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa tarta pod bezowa pierzynką

Kroki postępowania

1
Żółtka utrzeć z cukrem i margaryna na puszystą pianę.
Krok 1 - Jabłkowa tarta pod bezowa pierzynką foto
2
dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Jabłkowa tarta pod bezowa pierzynką foto
3
Ciasto rozsmarować na formie wysmarowanej t łuszczem. Jabłka obrać, wykroić gniazdka i pokroić na ćwiartki w plasterki. Tak pokrojone jabłka ułożyć w na cieście, posypanym kaszą manna.
Krok 3 - Jabłkowa tarta pod bezowa pierzynką foto
4
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i 3 łyżkami cukru. Rozsmarować na jabłkach. Piec ok 40-50 minut.
Krok 4 - Jabłkowa tarta pod bezowa pierzynką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.10.2013 10:09
pyszna tarta :)
Magdalena/26Mooi 04.09.2013 12:08
znakomite ciasto!
Mysiunia 08.05.2013 21:36
chętnie bym skosztowała kawałeczek :)
Magda24 05.05.2013 22:04
fajnie wygląda
Ewa104 28.04.2013 12:47
Wygląda bardzo smacznie,choć nazwałabym ją szarlotką.Bo ja tak robię szarlotkę właśnie i też z bezą.Ale to tylko nieważny drobiazg.
babajaga1969 27.04.2013 22:42
ale fajnie wysoka wyszła beza - pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak