Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Szaszłyki z dorsza

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
zielone papryki 3
cebula 1
słoniny 10 dag
Chrzan śmietankowy Smak 3-4 łyżek
filet z dorsza 80 dag
olej 4-6 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Szaszłyki z dorsza

Opłukane i osuszone papierowym ręcznikiem filety pokroić na porcje, posolić, posypać pieprzem, papryką, polać olejem i odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Pomidory, zieloną paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Posolić, popieprzyć, posypać mieloną papryką obficie skropić olejem. Słoninę pokroić na plasterki. Na małe szpadki kolejno nabijać plastry ryby, pomidory, zieloną paprykę, cebulę i plasterki słoniny. Szaszłyki skropić olejem, ułożyć na gorącym grillu i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z ziemniakami, pikantna sałatką i chrzanem śmietankowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.04.2014 12:30
ciekawy przepis :)
ppaulina 06.03.2014 10:01
z rybką muszę wypróbować
Babciagramolka 18.08.2013 18:51
Uwielbiam szaszłyki. Moje niskie ukłony za użycie słoniny bo już mnie do szewskiej pasji doprowadza moda na ,, odtłuszczanie" wszystkiego co się da . Potrawy wychodzą czasem bez smaku a ludzie wmawiają sobie że są takie super. No to super że jest słoninka.
arbuzowo 25.04.2013 20:45
fajny pomysł na rybkę na grilla
idealme 25.04.2013 17:36
bardzo ciekawy przepis :)
Papryczka 25.04.2013 17:01
cudny jest
Megg 25.04.2013 16:12
wyglądają bardzo apetycznie!!!
Paolcia 25.04.2013 14:56
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak