Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prostota schabowego z parmezanem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
parmezan starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Prostota schabowego z parmezanem

Mięso opłukać i osuszyć. Każdy kawałek dobrze rozbić tłuczkiem do mięsa( ja robię to przez folię). Każdy kotlet oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W misce rozbić jajko, roztrzepać, dodać parmezan i ponownie wymieszać. Kotlety obtaczać w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ugotowanym na parze kalafiorem i brokułem, polanym bułką tartą. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Drianna
Drianna 16.04.2013 18:07
podoba mi się dodatek owego parmezanu, domowy tradycyjny kotlet w wydaniu królewskim
mufinka79 16.04.2013 10:12
Apetycznie i smacznie :)
Bernadeta1 16.04.2013 10:06
wygląda bardzo apetycznie
PIOTR11 16.04.2013 08:05
pysznie zrobiony
LoLa 16.04.2013 07:41
mniam mniam mniam
Renataj 16.04.2013 07:22
Prostota, klasyka ale jaka apetyczna.
Noruas 15.04.2013 23:57
ale pyszności masz na obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak