Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kiszona

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 4 kg
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
sól 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kiszona

Kapustę poszatkowałem. Dodałem sól, liście laurowe. Następnie ubijamy ją wykorzystując do tego jakies narzędzie, ja używam zawsze tłuszczka do ucierania masy. .Przełożyłem do wiaderka.
Kapusta po ok 8 dniach jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.07.2013 07:36
Nie ma to jak przez siebie zrobiona :)
mic 23.04.2013 21:12
ja akurat w plastikowym, z przykryciem
dianix 23.04.2013 21:05
takze czasem robie
SmacznaPyza 13.04.2013 21:45
czy w ciągu tych 8 dni kiszenia coś jeszcze robisz ? i do jakiego wiaderka przekładasz - metalowego, plastikowego ?
Rafał3 13.04.2013 20:51
ale bym zjadła ....mniam
Boska_Agatka 13.04.2013 20:45
wspaniale tylko palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak