Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto w trzech kolorach
Do ubitych białek dodać żółtka i ostrożnie wymieszać, następnie dodać przesiana mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia na koniec ostrożnie wymieszać z olejem ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, a pozostałe wymieszać z barwnikami.
Ciasto lać po czubatej łyżce porcjami jak zebrę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (33 cm na 23 cm), piec w temp 180st około 35min.
Masa śmietankowa: 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i zostawić do zastygnięcia, następnie pokroić w różne kostki.
1 galaretkę rozpuścić razem z żelatyną w 1 szklance gorącej i przestudzić, zimna galaretkę dodać do ubitej śmietany i dokładnie wymieszać na koniec dodać galaretkowe kostki.
Upieczone i wystudzone ciasto przeciąć na dwa placki, dolny ponownie umieścić w formie i wyłożyć na nim całą gęstniejąca masę śmietankową, przykryć drugim plackiem i odstawić do zastygnięcia, przed podaniem można posypać cukrem pudrem.