Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
woda 2 litry
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki na słodko

Owoce obieramy ze skórki i kroimy w grubsze plastry lub jak są małe to na cztery. Wodę zagotowujemy z cukrem co jakiś czas mieszając. Do wyparzonych słoików układamy dość ciasno pokrojone gruszki i zalewamy gorącą wodą z cukrem. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy jeszcze około 5 minut. Następnie gruszki odstawiamy do wystygnięcie. Słodkie gruszki to super deser. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 06.06.2013 22:53
do deseru rewelacyjne
Halina14 25.04.2013 22:45
robię takie gruszki. pyszne
Ewelina47 18.04.2013 21:35
bardzo lubię jeść nie tylko w ciasteczku :)
Konczi 10.04.2013 09:51
muszę skusić się na takie gruszeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak