Wiśniowy serniczek na zimno

Wiśniowy serniczek na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    300 gramów
  • serek naturalny homogenizowany

    200-250 gramów
  • galaretka wiśniowa

    2 opakowania
  • herbatniki

    150-200 gramów
  • masło

    2-3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 paczuszka
  • czekolada

    100 gramów
  • serek homogenizowany

    150-200 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki zmielić blenderem ze sklarowanym masłem i rozpuszczoną czekoladą, wyłożyć nimi formę i schłodzić. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, przestudzić, wymieszać z serkami i cukrem waniliowym, dodać wydrylowane i przekrojone na połówki wiśnie. Masę serową wyłożyć na herbatniki i odstawić do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta1371

30.04.2011 12:34
świetny przepis

iwona332

20.09.2010 12:05
super

Jolanta40

23.07.2010 08:09
ciekawe :)

mehia

23.07.2010 07:52
na czasie. Wypróbuję na pewno :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat