Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
woda 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
biszkopty okrągłe 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO

Obrane i pokrojone w ósemki jabłka wrzucić do garnka i zalać wodą. Owoce dusić pod przykryciem. Gdy powstanie mus, dodać do nich: cukier i cynamon. Gdy cukier się rozpuści, zdjąć garnek z gazu i dodać galaretkę oraz żelatynę. Wszystko wymieszać.

Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm wyłożyć dwiema warstwami biszkoptów, wylać na nie połowę masy jabłkowej i następnie ułożyć kolejną, ale już jedną warstwę biszkoptów. Przykryć wszystko resztą masy. Wstawić do lodówki. Można podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 09.04.2013 12:13
świetnie wygląda,muszę wypróbować
mufinka79 09.04.2013 09:13
Fajnie wygląda, coś jak sernik na zimno, tyle że bez serka :) I chyba dietetyczne nieco :)
Ewa104 08.04.2013 19:32
Bardzo ciekawie się zapowiada.
babajaga1969 08.04.2013 18:49
deserek ciekawy
Agnieszka-87-25 08.04.2013 17:59
takie proste ciasteczko a jak łądnie wygląda
Aleksandra/Olcia 08.04.2013 17:56
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak