Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA CYTRYNOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 0,5 szkl
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
jogurt grecki 500 ml
śmietana 30% 250 ml
cytryna 1 szt
cukier puder 1 szkl
migdały do obsypania
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA CYTRYNOWA

Białka ubić dodać cukier i żółtka.Wsypać obie mąki delikatnie wymieszać przelać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec 10-15 min.Ciasto wyłożyć na ściereczkę zwinąć jak roladę.Wystudzić.Jogurt wymieszać z cukrem pudrem ,skórką startą z cytryny oraz sokiem.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie wymieszać z kilkoma łyżkami jogurtu połączyć z resztą masy jogurtowej.Przestudzić.Śmietanę ubić odłożyć trochę do dekoracji resztę połączyć z masą jogurtową.Przełożyć roladę.Schłodzić.Posmarować resztą śmietany posypać migdałami.Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 08.04.2013 17:34
sorry zapomniałam dodać temperatura 175 stopni
msmors 08.04.2013 13:48
ciekawa rolada
w mojej kuchni 08.04.2013 12:23
moje smaki w dobrym deserze
halina17 08.04.2013 12:21
Smaczna rolada.
Agnieszka-87-25 08.04.2013 12:21
apetycznie wygląda ta rolada, migdały nadają jej fajnego uroku
Bernadeta1 08.04.2013 11:30
cała w migdałach pyszna
Ewa104 08.04.2013 11:22
Bardzo lubię nutki cytrynowe w ciastach.Z pewnością pyszna.Powinnaś tylko wg. mnie podać temperaturę pieczenia dla osób,które zaczynają dopiero zabawę z pieczeniem.
kanu83 08.04.2013 11:15
zachwycające ciasteczko
EnoBeno 08.04.2013 11:03
pięknie wygląda
natalia.doradca 08.04.2013 10:59
wygląda pięknie i apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak