Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem białym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
woda letnia 1/2 szklanki
sól do smaku
biały ser 1/2 kg
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 5-6 łyżek
śmietana 18 proc 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem białym

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną przesiewamy na stolnicę. Dodajemy stopniowo wodę i zagniatamy ciasto. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier i żółtko. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka szklanką.
Krok 1 - Pierogi z serem białym foto
2
Nakładamy twaróg na każdą porcję i zlepiamy pierogi. W garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wkładamy partiami pierogi. Kiedy wypłyną na wierzch gotujemy jeszcze około 5 minut i wyjmujemy łyżką cedzakową.
Krok 2 - Pierogi z serem białym foto
3
Podajemy ze śmietaną i cukrem. Smacznego
Krok 3 - Pierogi z serem białym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.04.2013 07:53
pyszne pierogi
Misada 07.04.2013 21:54
super przepis
Krzysiek3 07.04.2013 21:50
pyszne piegogi
Klisza 07.04.2013 21:44
zjadłabym takie domowe pierogi
Iwka 07.04.2013 21:40
lubię pierogi na słodko
Silver Teaspoon 07.04.2013 21:36
smak dzieciństwa
Simeo 07.04.2013 21:30
smaczne pierogi
Bernadeta1 07.04.2013 21:14
z serem na słodko moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak