Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

z selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 szt
filet z kurczaka podwójny 1 szt
żurawina 15 dag
słonecznik łuskany 1/2 szkl
mały majonez
śmietana 1,5 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: z selerem

Kroki postępowania

1
Filet ugotować w wodzie z łyżką przyprawy uniwersalnej, a następnie pokroić w kostkę.
Krok 1 - z selerem foto
2
Seler umyć i pokroić w paseczki.
Krok 2 - z selerem foto
3
Słonecznik uprażyć delikatnie na patelni.
Krok 3 - z selerem foto
4
Majonez, śmietanę, musztardę,oliwę , czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku wymieszać w miseczce i odstawić na 2 godz. do lodówki, następnie zalać składniki sałatki i wymieszać. Smacznego
Krok 4 - z selerem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 04.07.2013 21:05
smacznie wygląda
Bernadeta1 13.04.2013 10:00
seler naciowy, żurawina ciekawa sałatka
Megg 06.04.2013 08:03
pyszna sałatka!!!
SmacznaPyza 05.04.2013 20:33
tytuł powinien mówić o rodzaju dania a tu nie wiemy czy z selerem będzie zupa czy sałatka czy jeszcze coś innego...
gosia56 05.04.2013 20:11
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak