Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami

Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    50 gr
  • cynamon,cukier

    do smaku
  • masło

    4 łyżki
  • ryż

    2 (w torebkach)
  • jabłka

    0,5 tarte
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować. Jabłka doprawić cukrem i cynamonem do smaku ,dodać rodzynki i wymieszać. W naczyniu do zapiekania układać warstwami :ryż, jabłka, kończąc ryżem. Zapiekamy około 40 min w 160 st. Przed podaniem polać zrumienionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

22.05.2012 14:06
super

rosik93

22.07.2010 20:55
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat