Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki bez mąki - niskowęglowodanowe, bezglutenowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 małe
fruktoza do smaku
sól szczypta
mleko 4-5 łyżek
orzechy 3 łyżki mielone
mak 2 łyżki mielony
słonecznik 3 łyżki mielony
sezam 1 łyżka mielony
len 1 łyżka mielony
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki bez mąki - niskowęglowodanowe, bezglutenowe

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z fruktozą i solą, dolać mleko i dodać wszystkie suche składniki połączone z sodą.
Krok 1 - Babeczki bez mąki - niskowęglowodanowe, bezglutenowe foto
2
Masę chwilę miksować, tylko do czasu połączenia składników, i napełnić nią przygotowane foremki do maksymalnie do połowy wysokości.
Krok 2 - Babeczki bez mąki - niskowęglowodanowe, bezglutenowe foto
3
Upiec babeczki w średnio nagrzanym piekarniku do chwili, kiedy patyczek wbity w środek będzie suchy i czysty.
Można także przygotować je w kuchence mikrofalowej, ogrzewając, po kilka sztuk, przez ok.5 minut na średniej mocy 600-650W.
Krok 3 - Babeczki bez mąki - niskowęglowodanowe, bezglutenowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.04.2013 13:12
Robi się je błyskawicznie - nawet niespodziewani goście nas nie zaskoczą ;)
Zdzisław 03.04.2013 12:16
takie desery to lubię
Pomocnik 03.04.2013 11:22
super babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak