Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEGUSKI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
cukier 1/2 szklanki
jajko
mąka 2 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tabliczka czekolady 1/2 pokruszona
rodzynki 1 szklanka
żurawina
orzechy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: PIEGUSKI

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i powoli dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy pokruszoną czekoladę i bakalie. Zagniatamy razem wszystkie składniki. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki można delikatnie spłaszczyć. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 12 – 15 minut. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.04.2015 08:19
pyszne ciasteczka
Agata3 08.03.2014 15:34
smaczne, lubię takie do herbaty:)
Izka192 20.02.2014 10:36
super przepis
Krystyna32 10.02.2014 09:32
apetyczne !!!
Jagódka77 01.12.2013 12:11
bardzo fajne ciasteczka
Ewelina38 20.11.2013 15:28
super ciasteczka, kiedyś kupowałam o takiej samej nazwie a u Ciebie taki fajny i prosty przepis znalazłam, wypróbuję na 100% :)
gibli 31.10.2013 07:38
lubię takie ciasteczka:)
Bernadeta1 27.09.2013 00:13
bardzo lubie takie ciasteczka
rjustysia 18.07.2013 18:42
domowe pieguski, muszą być fantastyczne ;)
Botwinka 03.06.2013 07:57
bardzo lubię pieguski
babi17 07.05.2013 16:25
pyszniutkieee
marta1221 05.05.2013 22:44
koniecznie do wypróbowania :)
wiola333 02.04.2013 11:26
bardzo smaczny przepis
miki47 02.04.2013 10:53
smakowity przepis
Rossie 02.04.2013 10:46
o, właśnie takie robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak