Gulasz z dziczyzny z kaszą

Gulasz z dziczyzny z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec sarny

    300 g
  • tłuszcz do smażenia

    w/g uznania
  • cebula biała

    1 szt
  • marchewka

    2 szt.
  • pomidor

    2 szt.
  • rozmaryn

    5 listków
  • przyprawa Kucharek smak wiosny

    do smaku
  • owoc jałowca

    kilka szt.
  • kasza jęczmienna

    2 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrój mięso w kostkę,podsmaż na gorącym tłuszczu, dodaj pokrojoną cebulę i podsmaż. Pokrój marchew i pomidory i dodaj do mięsa. Podlej 0.5l wody i podduś,żeby mięso było miękkie. Jak będzie miękkie dodaj ziarna jałowca,rozmaryn. Do smaku dopraw przyprawą Kucharek smak wiosny. Podawaj z kasza jęczmienną. SMACZNEGO!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

14.05.2012 16:03
smaczny

Magda60

01.02.2012 15:24
smaczne

Magda60

01.02.2012 15:24
smaczne

Rogalik

15.09.2011 22:41
super

irenka

29.04.2011 21:49
to musi być smaczne

kate.500

08.04.2011 08:03
Nie wiem, czy mogłabym zjeść sarnę... ciekawe jaki smak ma takie mięsko?

ajres

14.03.2011 14:49
super

Magdalena1110

27.02.2011 17:04
smaczne

ewa19a

22.02.2011 14:23
super

ewa19a

22.02.2011 14:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat