Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny sernik jajo
zygzaka, by przypominało rozbitą skorupkę jajka.
2.Na dnie każdego jaja położyć biszkopt, jeśli jaja są małe biszkopt można pokruszyć.
3.Smietankę ubić wraz z cukrem z prawdziwą wanilią i cukrem pudrem na sztywno.
4.Miksując dodawać stopniowo serek.
5.Zelatynę rozpuścić wg wskazówek na opkowaniu tj. wlać do szklanki 50 ml gorącej wody, wsypać żelatynę, mieszać aż do osiągnięcia temperatury letniej.
6.Połaczyć masę serową z żelatyną cały czas miksując.
7.Przelać masę do jaj( do wysokości ¾) i wstawić do stężenia do lodówki na min. 1h
8. Tuż przed podaniem do każdego sernika w jaju, na wierzch kładziemy 1 łyżkę dżemu morelowego formując dekorację żółtka.
Efektownie, tradycyjnie, bajecznie waniliowo i smacznie!
Wesołych Swiat Wielkanocnych!