Chrupiące racuszki ziemniaczane z ziarnami zbóż podane z wędzoną piersią z kaczki Roberta Sowy

Chrupiące racuszki ziemniaczane z ziarnami zbóż podane z wędzoną piersią z kaczki Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • pestki dyni

    1 szt
  • suszone pomidory Smak

    2 łyżki
  • otręby pszenne

    2 łyżki
  • siemię lniane

    2 łyżki
  • sól czosnkowa Prymat

    do smaku
  • olej rzepakowy

  • prażone migdały

    2 łyżki
  • rukola

    1 pęczek
  • pierś z kaczki

    wędzona g
  • pestki słonecznika

    prażone łyżka
  • konfitura

    250 z pigwy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oprószyć solą i odcisnąć, połączyć z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, jajkami, pestkami słonecznika i dyni, suszonymi pomidorami, otrębami i siemieniem lnianym. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, oregano i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju usmażyć racuszki na złoty kolor, a następnie odsączyć z tłuszczu za pomocą papierowych ręczników.
Tak przygotowane, chrupiące racuszki ziemniaczane przełożyć na talerz, podawać z plastrami wędzonej kaczki i konfiturą z pigwy połączoną z migdałami i listkami rukoli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rycerz

04.01.2014 00:55
Ciekawa propozycja przepisu.

msmors

29.03.2013 21:53
bardzo ciekawy przepis

AZgotuj

29.03.2013 17:22
ślicznie wygląda, smakuje pewnie też wybornie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat