Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty ze swojską masą kajmakową

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier kryształ 2 szklanki
masło 10 dkg
woda zimna 2 łyżki
andrut
karmel 1 proszek

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty ze swojską masą kajmakową

W garnku gotować na wolnym ogniu cukier z mlekiem i masłem przez 2-3 godziny, aż masa zgęstnieje. Teraz wlać budyń rozmieszany z 2 łyżkami wody, pogotować przez 2-3 minuty i przestudzić. Chłodną masą smarować andruty, przykładając jeden na drugi. Gotowe zawinąć w folię i przycisnąć deseczką na 2-3 godziny, aby całość stężała i dobrze się skleiła. Wafel jest bardzo smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.04.2014 16:29
smaczne ciasteczka
dorotka0000025 06.02.2014 12:46
domowe najlepsze
Kasia36 25.08.2013 22:30
najlepsza masa domowa
IwonaDD 22.04.2013 22:42
oj dawno juz nie robiłam, dzieki za inspirację, trzeba będzie odswieżyć pamięć i zrobić, twoje wyglądają przepysznie !
Ada-Gaba 20.04.2013 14:25
bardzo lubimy
Piter 31 14.04.2013 13:02
Domowa masa do wafli to jest to.
Iwusia 12.04.2013 21:10
bardzo smaczne :)
Kulinarna Ja 01.04.2013 17:49
bardzo je lubię
Joanna23 31.03.2013 15:05
świetne do kawy
Sylwia26 30.03.2013 20:53
ślinka leci..mniam
Botwinka 28.03.2013 14:59
świetne na kawy...do herbatki zresztą też:)
fotoviderek 28.03.2013 09:42
Pyszne domowe andruty i do tego z kajmakiem :)
Monika58 27.03.2013 12:08
lubię takie wafelki
migotka28 26.03.2013 12:18
pyszny deserek
babajaga1969 26.03.2013 11:56
takie lubię
Alex_M 25.03.2013 17:06
lubie domowe wafelki
EnoBeno 25.03.2013 13:35
fajne andruty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak