Śledź Emira :

Śledź Emira :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ¼ szklanki pokrojonych śliwek kalifornijskich,3 połówki brzoskwini z syropu pokrojone w drobną kostkę

  • ½ marynowanej papryki pokrojonej w drobną kostkę ,4 łyżki oliwy,4 łyżeczki przecieru pomidorowego

  • 1 łyżeczka mielonej papryki,2 łyżeczki cukru

  • bulion rybny

    1 kostka
  • woda

    200 ml
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • śledzie w oleju

    4 płaty
  • cebula

    1/3 szkl. (ze śledzia w oleju)
  • rodzynki

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie pokroić w paseczki ( ok. 0,5 cm grubości ).Na patelni rozgrzać oliwę . Wrzucić rodzynki, śliwki, paprykę marynowaną , brzoskwinie, cebulę , kostkę bulionu rybnego , przyprawy, przecier pomidorowy. Dusić 5 minut. Zostawić sos do ostygnięcia . Chłodnym zalać śledzie i wstawić na 2 godziny do lodówki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

joanna77

20.05.2011 14:23
pewnie pyszny

Justyna223

16.10.2010 06:06
uwielbiam takie śledziki pyycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat