Rolada z grzybami

Rolada z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Chude mięso wieprzowe w jednym kawałku

    1 kg
  • majonez

  • sól, pieprz

  • olej

  • grzyby

    30-40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozciąć w tzw. księgę. Rozbić lekko tłuczkiem, natrzec sola, pieprzem i ziołami, posmarowac z jednej strony majonezem. Na to wyłożyć w miarę równą warstwę grzybów, zwinac w rolade, dobrze obwiazac biała nicia. Do naczynia żaroodpornego lub brytwanki wlać nieco oleju, włożyć mieso. Piec w temp 160-170 stopni do momentu aż mięso bedzie miękkie (ok. 1,5h). W miedzyczasie co jakiś czas polewać rolade sosem który wytworzył sie podczas pieczenia. Przed podaniem usunać nitkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

01.08.2011 00:16
bardzo lubię takie rolady

anemon

30.04.2011 06:48
Bardzo smaczne połączenie i ładny sposób podania mięsa.

Ania67

29.03.2011 18:19
aż ślinka cieknie

eli_555

05.11.2010 21:19
pyszne mięsko

Kate131

24.07.2010 07:50
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat