Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa
2. Gdy składniki z punktu 1 są miękkie dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotowujemy i gasimy. Przyprawiamy solą, pieprzem i maggą. Dodajemy smalec. Jemy z chlebem lub ziemniakami.
woda | 1,5 litra |
grzyby świeże | 20 dag |
marchew | 1 szt |
pietruszka | 0,5 szt |
cebula | 1 szt |
mąka pszenna | 1 łyżka |
smalec | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
przyprawa do zup | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: