Zapiekanka ryżowa z sadzonymi jajkami

Zapiekanka ryżowa z sadzonymi jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 woreczki
  • pieczarki

    1/2 kg
  • ser żółty

    25 dkg
  • jajka

    4 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Obraną cebulę posiekać w talarki. Pieczarki usmażyć z cebulą na rozgrzanej patelni i przyprawić. Wystudzony ryż połączyć z pieczarkami. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. W ryżu zrobić cztery wgłębienia i w każde z nich wbić jajko. Całość oprószyć tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 30 min. Zapiekankę kroić tak, by na każdym talerzu znalazło się sadzone jajko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat