Papryki faszerowane dla Bożenki ( jarskie ):

Papryki faszerowane dla Bożenki ( jarskie ):

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 cebule ( użyłam cukrowe ),1/2 szklanki pokrojonego koperku

  • 2 płaskie łyżki masła

  • Bulion grzybowy

    2 kostki
  • sos chili

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • jajka

    2 szt.
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • ser żółty

    4 plastry
  • papryka

    8 szt. (różnokolorowe)
  • pieczarki

    1/2 kg
  • makaron ryżowy

    1 paczka (typu: tagliatelle)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryk ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne .
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na złoto pokrojoną drobno cebulę .Dodać pokrojone pieczarki i smażyć na rumiano . Posypać rozkruszonymi mini kostkami czosnkowymi . Dodać Sos chili .
Makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem , wrzucić kostki grzybowe. Przykryć i zostawić na 10 minut. Odcedzić . pokroić i wymieszać z farszem . Dodać jajko i bułkę tartą , pokrojony ser . Dobrze wyrobić masę , doprawić pieprzem mielonym .
Napełnić papryki. Ułożyć w natłuszczonym szkle żaroodpornym. Przykryć . Wstawić do zimnego piekarnika , nastawić temperaturę na 180 * C i piec 30 minut.
Podawać z sosem np pomidorowym .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AGNIESZKA144

18.02.2012 17:09
super

Mariposas

14.11.2011 20:18
super danie na kolację

miki47

08.03.2011 20:15
super

goofy9

14.10.2010 19:22
super przepis i pomysł, rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat