Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwka w czekoladzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Krem:
mleko 500 ml
budyń waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 1/3 szklanki
masło 2/3 kostki
ponadto :
suszone śliwki 30 dag
polewa czekoladowa
Biszkopt 1 blat

Przepis i sposób przygotowania na: śliwka w czekoladzie

KREM: Mleko wlać do rondelka (odlać 3/4 szklanki), wsypać cukier i zagotować. W szklance z mlekiem wymieszać budyń i mąkę. Wlać do gotującego się mleka i jeszcze chwilę gotować. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
W tym czasie śliwki zalać gotującą się wodą i trzymać tak 10 minut. Następnie je odcedzić i pokroić w kawałeczki.
Ostudzony budyń zmiksować z masłem.
Na biszkopt wyłożyć krem, posypać śliwkami i oblać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 10.03.2013 15:42
Ja także poproszę kawałeczek :)
Ania321 10.03.2013 13:32
poproszę kawałeczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak