Pierś kurczaka z liczi

Pierś kurczaka z liczi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Podwójny filet z piersi kurczaka

    1 szt
  • jajo

    1 szt
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • olej do smażenia

  • liczi

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdy filet rozbic tłuczkiem, przyprawić sola i pieprzem. Liczi obrać ze skórki, usunąc pestke. Na kazdym filecie kłaść po 3 liczi, zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami. Panierować w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Smażyć ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

11.04.2012 13:32
nie jadłam tak zrobionej piersi jeszcze......

anemon

11.04.2012 07:52
Bardzo oryginalne i myślę, że smaczne danie. Lubię łączyć mięso z owocami.

Mati13

09.02.2012 18:12
bardzo dobra

malcik111

13.12.2011 21:45
o nie jeadłam jeszcze, ale musi byc zaskakujące

Grażyna13

27.10.2010 08:31
To musi ciekawie smakować !

caroline1983

11.10.2010 00:24
Liczi nadaje mięsu lekko winny posmak. Jesli ktos lubi mieso z owocami to polecam.

eli_555

02.10.2010 20:16
Mam liczi w puszce,muszę wypróbować.

Sarenka

12.09.2010 18:32
Lubie miesko z owocami, ale o liczi nigdy nie pomyslalam, interesujace!

Agnieszka172

05.09.2010 18:53
nigdy takiej nie jadłam, ale jak ze zdjęcia, jest pyszna

ZEWA

09.08.2010 21:23
Ciekawe jak smakuje. Ja dziś robiłam piersi z brzoskwinią.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat