Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 0,5 kg
jajko 5 sztuk
cebula biała 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
chrzan śmietankowy 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Kroki postępowania

1
Makrelę rozdrabniamy, pozbywając się ości.
Krok 1 - Pasta z makreli foto
2
Jaja gotujemy na twardo około 10minut. Następnie obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 2 - Pasta z makreli foto
3
Cebulę białą obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 3 - Pasta z makreli foto
4
Makrelę, jajka, cebulę łączymy ze sobą. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup i chrzan.
Krok 4 - Pasta z makreli foto
5
Składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek a także doprawiamy do smaku pieprzem czarnym mielonym. Mieszamy.
Pasta idealnie nadaje się na kanapki ze świeżym pieczywem.
Smacznego!
Krok 5 - Pasta z makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 07.03.2013 12:21
też lubię i robię do zjedzenia
Aleksandra/Olcia 07.03.2013 12:02
uwielbiam taka paste
gosia56 07.03.2013 11:56
robię tez pastę z makreli ale dodaję startą ugotowaną marchewkęi seler,cebulę i ogórek
Rafał10 07.03.2013 11:47
mniam BOSKA! Uwielbiam :)
Laila2786 07.03.2013 11:44
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak