Kluski francuskie z pietruszka

Kluski francuskie z pietruszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    3 szt
  • masło

    10 dag
  • natka z pietruszki (siekana)

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żóltka utrzec z masłem na pianę. Dodac przesiana mąkę, natke z pietruszki oraz sztywno ubita piane z białek. Delikatnie przemieszać. Na gotujący sie rosól (lub inną zupe badź wodę) kłaść łyzeczką kluseczki. Uważać, żeby sie nie zlepiły.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

13.10.2013 11:58
Smakowite kluseczki.

Iwusia

05.11.2012 23:11
wspaniały przepis

eli82

07.10.2011 17:29
pomysłowe

Monika193

05.08.2010 10:47
muszą być pycha :)

dasada1

31.07.2010 10:43
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat