Zupa mietowa z zielonym groszkiem

Zupa mietowa z zielonym groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • groszek mrożony

    50 dag
  • mięta liście

    2 szt
  • mąka

    25 g
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • rosół z kurczaka

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę, cebulę, miete i groszek włozyć do dużego garnka. Wlać bulion z kurczaka i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 30 minut, ciągle mieszając. Zmiksować zupę w mikserze i przecedzić przez sito. Dodać śmietanę, sól i pieprz.
Podawac w miseczkach z dodatkiem grzanek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

09.04.2013 10:41
ale super pomysl! koniecznie musze wyprobowac!

Motorek

31.10.2012 09:24
fajna zupka

olkaaa

13.07.2012 08:04
dla mnie to nowość

Wafelek2601

10.05.2012 16:30
super zupka

Juleczka20

01.03.2012 10:40
musi być pyszna

Iwona51

22.01.2011 00:25
smaczna

Monika193

29.07.2010 12:43
uwielbiam mięte :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat