Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wędzoną makrelą i marsalą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 g
olej 1 łyżka
makrela wędzona 90 g
koperek 1 łyżka
wino 1/4 (marsala)
szalotka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wędzoną makrelą i marsalą

Kroki postępowania

1
(zmodyfikowany przepis Nigelli Lawson)
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rodzynki zalać marsalą. Szalotkę posiekać i podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Makaron z wędzoną makrelą i marsalą foto
2
Makrelę pozbawioną ości podzielić na kawałki wielkości kęsa. Wymieszać z sosem i podgrzać.
Krok 2 - Makaron z wędzoną makrelą i marsalą foto
3
Makaron odcedzić, wymieszać z sosem i posypać koperkiem.
Krok 3 - Makaron z wędzoną makrelą i marsalą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 25.02.2013 18:21
uwielbiam
adelajda 25.02.2013 17:04
ciekawe zestawienie
ilka_86 25.02.2013 16:37
ciekawa jestem jak smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak