Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 150 ml
cukier 4 łyżki
jagody 150 gram
biszkopty podłużne 100 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
woda 50 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: deser biszkoptowy z bitą śmietaną i owocami

Owoce rozmrozić.Blenderem zmiksować 3/4 owoców na sos.
żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.

Kremówkę ubić,pod koniec dodając cukier i sos z owoców oraz ciepłą żelatynę.
Do pucharków połamać biszkopty.
Zalać ubitą śmietaną. Posypać resztą owoców.
Schłodzić chwilę w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka83 14.03.2013 10:08
MNIAM MNIAM
M. Monroe 04.03.2013 21:26
wyśmienity deserek!
alaaa 04.03.2013 20:05
to jest pyszny deser
EWI 25.02.2013 21:00
pychota
Agnieszka91 25.02.2013 16:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak