Przepis i sposób przygotowania na: Mini torciki z miłości do słodkosci
Następnie dodajemy płynne składniki czyli olej , powidła , zimna herbata
Następnie mąkę mieszamy z kawą i kakao i sodą dodajemy do masy i meiszamy ,ciasto wykładamy na blachę 36x24cm i pieczemy 5-7 min w tem 190st
Po upieczeniu wykrajamy koła o wielkości 4 cm , jeśli grubość ciasta na to pozwala to przekrajamy jeszcze mini spody do tortu na pół , dzięki temu uzyskujemy dodatkowe elementy . Mi z całej blachy wyszło 45 spodów ,z czego zrobiłam 15 torcików , kazdy 3 razy przełożyłam kremem .
Masa;
budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w 1 szkl mleka i studzimy .
Margarynę ucieramy z cukrem do białości , następnie dajemy zimny budyń a na koniec serek mascarpone , przekłądamy jak normalny tort , dekorujemy również tak samo , ja jeszcze stopiłam jedą czekoladę i polałam górę :)
Wyszły śliczne miłosne torciki :)