Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka podsmażane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 2 łyzki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka podsmażane

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i ostudzić, a następnie przepuśćić przez praskę lub maszynkę do mięsa. Ziemniaki połączyć z mąką i jajkiem, ciasto nie może kleić się do rąk, jeśli jest taka potrzeba można dosypać więcej mąki pszennej. Ciasto podzielić na kilka części, z każdej uformować wałek, lekko spłaszczyć i pokroić nożem skośnie na 3 centymetrowe kawałki. Ugotować od razu w osolonej wodzie. Po ostygnięciu podsmazyć na tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Z dodatkiem mięsa i surówki mogą byc przeznaczone na obiad lub z kefrem na śniadanie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 31.01.2014 18:31
Ja też zawsze podsmażam jak mi zostaną.
m1monika 28.10.2013 10:35
mi smakują :-)
Jansko 21.05.2013 09:37
chętnie bym zjadł
Rafał10 06.05.2013 15:50
uwielbiam kopytka! Do tego dobry gulasz i jestem w niebo wzięta :)
junox 03.04.2013 21:38
lubię takie przysmażone na masełku
okrysia 23.02.2013 11:06
Smaczne to!
Skoter 22.02.2013 16:17
smaczne
matesko 22.02.2013 12:00
takie najsmaczniejsze
matesko 22.02.2013 12:00
takie najsmaczniejsze
PaniMISIOWA 21.02.2013 18:40
wolę od tylko gotowanych
Aleksandraa 21.02.2013 18:21
lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak