Meksykańskie risotto - pikantnie

Meksykańskie risotto - pikantnie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

  • olej do smażenia

  • marchew

    2
  • pietruszka

    1
  • seler

    0,5
  • kukurydza w puszce

    1/4 puszki
  • cebula biała

    0,5
  • sól, cukier, pieprz

  • chilli

  • masło

  • fasola szparagowa

    15 ugotowana
  • fasola

    0,5 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 puszki
  • papryka czerwona

  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową pokroić na 3cm kawałki, ugotować w osolonej wodzie.

Marchew, seler, pietruszkę pokroić w słupki, pieczarki w plastry, cebulę w piórka, podsmażyć na maśle. Przyprawić solą, pieprze, chilli, papryką ostrą.

Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, fasolkę szparagową, białą, czerwoną, kukurydze, poddusić chwilkę.

Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić, usmażyć na oleju.

PODANIE: Na talerzu układamy na środek ryż, na górę kurczaka, a dookoła ułożyć gotowe warzywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

05.11.2011 13:05
mniam

patusia

28.08.2011 19:12
pycha :)

polly66

20.06.2011 22:34
w sam raz dla mnie

Sarenka

29.11.2010 17:24
duzo warzyw i ryz - to lubie!

SmacznaPyza

18.11.2010 09:31
kolorowo i pysznie!

danusia19671

26.10.2010 15:59
Pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat