Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta z granatem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 200 ml
mleko 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
miód 2 łyżki
laska wanilii 1/2 sztuki
kardamon 1 szczypta
granat 1 sztuka
woda zimna 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta z granatem

W garnuszku wymieszać śmietankę z mlekiem, podgrzewać powoli.
W 3 łyżkach wody rozpuścić żelatynę. Odstawić.
Laskę wanilli przeciąć wzdłuż, łyżką zebrać ziarenka, które włożyć do śmietanki z mlekiem. Dodać także miód oraz kardamon i wymieszać.
Zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze kilka minut.
Przelać do pucharków lub ramekinów i włożyć do lodówki na 2-3 godzi.
Gdy deser już stężeje, dodać ziarna granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.08.2013 04:23
świetny deserek!!!
iza0823 19.07.2013 23:26
świetnie wygląda
dwa pokoje z kuchnią 24.04.2013 17:14
ale apetycznie to wygląda
babajaga1969 22.02.2013 12:23
pięknie wyglada
justys759 21.02.2013 18:30
rewelacyjnie się prezentuje
malaczarna23 21.02.2013 13:04
pyszniutko tu:)
paulina2157 21.02.2013 12:23
wygląda bardzo apetycznie a granat dodaje "wyrazu" dla śmietany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak