Przepis i sposób przygotowania na: Pijana śliwka II
W małej ilości wody rozpuścić kawę i ostudzić.
Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić.
Biszkopt orzechowy:
Białka ubić dodać cukier ,żółtka.Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami. Piec 20 minut w temp 180 stopni.
UPIEC 2 TAKIE BISZKOPTY!
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechy. Piec 20 minut w temp 180 stopni. UPIEC 2 TAKIE BISZKOPTY!.
Masa:
Z mleka,budyni,żółtek ugotować budyń . Ostudzić.
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodać budyń. Masę podzielić na części ( 1/4 i 3/4). Kawę dodać do większej ilości masy i wymieszać. Czekoladę wymieszać z mniejszą ilością masy i dodać śliwki i rodzynki.
Przełożenie:
Na biszkopt czekoladowy wyłożyć cześć masy kawowej na to biszkopt orzechowy następnie masa czekoladowa przykryć biszkoptem orzechowym posmarować pozostałą masą kawową przykryć biszkoptem czekoladowym i polać polewą.