Żurek z pulpetami

Żurek z pulpetami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziele angielskie całe

    kilka ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dwóch litrach wody gotujemy włoszczyznę dodając listek laurowy i kilka ziarenek ziela,W tym czasie wyrabiamy mięso dodając do niego jajko ,pół cebuli pokrojonej w kostkę, bułkę namoczoną i odciśniętą,sporo majeranku i zieleninę pokrojoną drobno,sól, pieprz. Po dokladnym wymieszaniu wyrabiamy kulki i obtaczamy w mące. Z garnka wyjmujemy ugotowaną jarzynę dodajemy do smaku odpowiednią ilość zurku i na gotujący wywar wkładamy delikatnie pulpeciki i na wolnym ogniu gotujemy do pół godziny. Ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy do żyrku. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

11.06.2013 09:03
Z chęcią wypróbuję, ja robię, ale z klopsami smażonymi

Bernadeta1

13.03.2013 00:18
z pulpetami nie jadłam a musi być smaczne

gusia1000

03.02.2013 20:51
Dobra zupa.

IZABELA29

13.05.2012 09:27
pyszna zupka

IrenaM

11.03.2012 17:52
ciekawy pomysł z tymi pulpetami

Aneta41

04.03.2012 12:19
mmmm uwielbiam żurek

Izabela/bella81

25.10.2011 09:09
z pulpetami nigdy nie jadłam, a wygląda apetycznie

maciek7

04.10.2011 20:45
pycha

IZABELA29

22.08.2011 10:01
pycha...

ben-ka

19.08.2011 18:19
też bym zjadła taki żurek,mniamusny musi być:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat