Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka zapiekana z majonezem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
ser żółty 15 dag
por 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 3 sztuki
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka zapiekana z majonezem

Pierś myjemy, wycinamy ewentualne kostki. Rozcinamy jedynie na pojedyncze piersi.
Każdą nacieramy przyprawami (sól, pieprz, czosnek, przyprawa do kurczaka).
Smarujemy majonezem z obu stron i wkładamy do naczynia żaroodpornego (ja użyłam Ultra Pro z Tupperwera). Mięso posypujemy serem żółtym, porem pociętym w talarki, papryką pokrojoną w paseczki i pieczarkami pociętymi w talarki.
Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika- nastawionego na termoobieg w temperaturę 190 stopni na 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.03.2013 09:33
bardzo podoba mi się ten przepis, wypróbuję
Sandra9 17.02.2013 15:56
bardzo ciekawy przepis
Magda24 17.02.2013 15:04
musi być ciekawa w smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak